Kerst in Oberstdorf 2011/2012
Femma en Aloys - van 23 december t/m 7 januari 2012


Terug!

Waar we waren

2011

Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec

Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec

Maandag 2 jan
Woensdag 4 jan
Vrijdag 6 jan

Radio
Vrijdag 6 januari

Vandaag gaan we op ons gemak de boel inpakken en weer in de auto sjouwen. We hebben geen haast, want we hebben nog de hele dag de tijd. Als we zover zijn vertrekken we uit Oberstdorf richting Mannheim.

Er is erg veel sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds, dat is wel wat lastig met inpakken. Ook moet ik de antenne nog opruimen, het draadje is door sneeuw en ijs bijna 5cm dik geworden!

We vertrekken rond een uur of twee, half drie. Het is 340km naar Mannheim. We hebben genoeg eten en drinken in de mand, dus we stoppen alleen een keer om te tanken en voor een kop koffie.
Om 18.00 uur checken we in bij het hotel, brengen vast wat spullen naar de kamer en gaan er dan nog even op uit, 12km rijden, naar de altstadt van Heidelberg.

De beroemde middeleeuwse stad Heidelberg, aan de rivier de Neckar, ligt vlak onder Mannheim. Ondanks het ontbreken van een milieusticker achter de voorrruit toch maar even een "tour" door de binnenstad!
Er is vandaag verder weinig te beleven, want het is een feestdag in Duitsland en alle winkels zijn gesloten.

In Mannheim overnachten we in hetzelfde hotel als op de heenreis. Rond 21.00 uur zijn we terug op de kamer, we lezen nog wat en gaan op tijd slapen.

Zaterdag 7 januari

Na het ontbijt(buffet) verlaten we het hotel en nemen nog even een kijkje bij de nabijgelegen mega-shop van elektronica-gigant Conrad, bekend van de Wehkamp-dikke catalogus.
Het was Femma's voorstel, ik ben de elektronica-hobbyist dus ik zeg geen nee! :-)

We hebben wat uitgeslapen en komen er ond 10.15 uur aan. Geen probleem, hij ging toch pas om 10.00 uur open. Het is er toch al behoorlijk druk. Wanneer we rond 12.00 uur de winkel verlaten hebben we wat aardige dingetjes gekocht en uitgebreid rondgekeken.

Daarna, via een licht-toeristische route, gaan we op huis aan. Zo kijken we bij Koblenz nog even bij de Moezel. Die staat dus ook behoorlijk hoog! Tevens doe we in deze omgeving nog een paar geocaches.

Daarna door naar huis. Om 19.30 uur pakeren we de auto op de oprit, een kwartier later is alles eruit en kunnen we binnen wat gaan opruimen...

Lees verder... volgend jaar?
 



© 1999 - 2012 Femma & Aloys