Kerst in Oberstdorf 2011/2012
Femma en Aloys - van 23 december t/m 7 januari 2012


Terug!

Waar we waren

2011

Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec

Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec

Maandag 2 jan
Woensdag 4 jan
Vrijdag 6 jan

Radio
Zaterdag 31 december

Oudejaarsdag... Het is vannacht gaan regenen, de temperatuur is gestegen tot ruim boven nul. Wanneer we 's ochtends opstaan, regent het nog steeds. Het zal deze hele dag blijven regenen, en niet te zuinig ook.

Weinig haast dus, en we vermaken ons wel; we hebben 3 laptops, een iPad, twee smartphones en een zender. We gebruiken maar liefst 6 internetverbindingen, met zijn tweetjes! We communiceren via sms, whats app, wordfeud, skype, telegrafie (morse), etc.! :-)

Rond de middag toch nog even eruit, de stad in. We doen de laatste boodschappen, en nemen koffie met apfelstrudel in koffiehuis Franziskus. Daarna past Femma nog een paar skihelmen bij de Sportmarkt en kopen we enkele tijdschriften op het nabijgelegen station. Dan, met de capuchons op, in de stromende regen terug naar huis.

Gezellig voor de buis, we kijken naar onze van thuis op DVD meegebrachte speelfilm "The Seeker". Mooie film, prachtige effecten!
Vanaf 23.00 uur is er wat geknal, om 24.00 uur wordt er vuurwerk afgestoken in de straat maar amper 3 kwartier later is de rust volledig teruggekeerd. Dat zal in Kampen wel weer anders geweest zijn!

Zondag 1 januari 2012

Uitgeslapen tot een uur of negen. Lekker lui, buiten regent het nog.
Ik maak een tiental radioverbindingen, onder ander met het Verzetsmuseum in Kopenhagen, Denemarken.

Rond de middag klaart het op, de zon komt er zelfs door. We gaan een paar geocaches uitzoeken op internet. Daarna met de auto erop uit, richting Langenwang, iets ten noorden van Oberstdorf. We doen er twee en vinden ze beide. Mooie wandelingen, mooie uitzichten, de camera vergeten...
Nevenstaande foto is gemaakt met een eenvoudige Nokia telefoon.

Vlak voor donker zijn we weer thuis. Tijd voor wijn met hapjes! En dit logje bijwerken, want ik was een paar dagen achterop.
Tot morgen!

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2012 Femma & Aloys