Kerst in Oberstdorf 2009/2010
Femma en Aloys - van 17 december t/m 2 januari 2010


Terug!

Waar we waren

2009
Donderdag 17 dec
Vrijdag 18 dec
Zaterdag 19 dec

Maandag 21 dec
Woensdag 23 dec
Vrijdag 25 dec
Zondag 27 dec

Dinsdag 29 dec
Donderdag 31 dec
Zaterdag 2 jan
Donderdag 31 december

Oudejaarsdag. Grijs maar droog, met temperaturen boven nul. Het schijnt thuis, in Kampen, witter én kouder te zijn!

Na een uitgebreid ontbijt wil Femma graag even naar een winkel in Sonthofen met de auto, een kilometer of 15 naar het noorden.
Ik blijf thuis: onder meer deze website bijwerken (ook het verslag van het geocachen gisteren) en ik wil nog een poosje achter de radio.

Die 'radio' staat opgesteld bij de openslaande deuren naar het balkon, zie foto (even op klikken!).
Er staat links een Alinco regelbare voeding, daarop de MFJ-904H Deluxe Travel Tuner met ingebouwde SGV-kruisnaaldmeter en bovenop een oude SGV-meter die dienst doet als veldsterktemeter.
Rechts een Magnetic Loop-antenne, eigenlijk een dubbele, omtrek 2 x 2,50 meter.

In het midden de Yaesu FT-817nd, de kleinste kortegolf zend/ontvanger ter wereld.
Dit wondertje geeft 5 Watt output op álle kortegolfbanden, op 6 meter (50MHz) en op VHF en UHF (145MHz en 430MHz). En dat alles zowel in CW (telegrafie), SSB (enkelzijband telefonie), AM en FM.
Heel veel filmpjes over de FT-817 op Youtube!

Verder eten we thuis vandaag, spaghetti, en kijken vanavond een filmpje op TV.
En dan...? Vroeg naar bed?
Fijne jaarwisseling!

Vrijdag 1 januari 2010

Het is 09.00 uur, ik ben er net een half uurtje uit. Kofie klaar, gekookt eitje, brood. Onze laatste hele dag hier, vandaag moeten we vast wat gaan opruimen en inpakken. Kerstversiering afbreken, de radiohoek klaar maken voor transport...

Het is koud buiten, het gras is wit, het heeft voor het eerst in dagen weer gevroren. De temperatuur gaat naar beneden en er komt nieuwe sneeuw. Desondanks de plannen veranderd: we gaan inpakken, eten vanmiddag nog een keer bij Seppie in het KleinWalsertal (foto rechts) en verlaten aan het eind van de middag Oberstdorf, richting Mannheim.

Zo gezegd zo gedaan, tegen 17.30 uur rijden we volgetankt een regenachtig Oberstdorf uit. Het is redelijk druk op de weg, met een gangetje van gemiddeld 100 km/uur (goed voor milieu, CO2 etc.!) zijn we rond 21.00 uur in het hotel in Mannheim.

Lees verder op de volgende dagen...

 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys