Kerst in Oberstdorf 2009/2010
Femma en Aloys - van 17 december t/m 2 januari 2010


Terug!

Waar we waren

2009
Donderdag 17 dec
Vrijdag 18 dec
Zaterdag 19 dec

Maandag 21 dec
Woensdag 23 dec
Vrijdag 25 dec
Zondag 27 dec

Dinsdag 29 dec
Donderdag 31 dec
Zaterdag 2 jan
Zondag 27 december

Vandaag vroeg opgestaan om te gaan skiën. Deze zondag zal waarschijnlijk een record-aantal bezoekers trekken, niet alleen vakantiegangers als wij maar ook dagjesmensen uit de wijde omgeving!

Het is in ieder geval mooi weer, we kopen een 3-urenkaart (ca. 09.20-12.20 uur), dan gaan we na de luch met de auto nog even de omgeving in, bij een andere piste kijken waar we niet eerder geweest zijn.

We gaan richting Fischen, vanuit Oberstdorf een stukje naar het noorden, en in Fischen linksaf naar de Riedbergpas.
Na een flinke klim met stukken van 16% komen we op het hoogste punt, 1420 meter. Hier is ook het "Skieparadies Grasgehren". Links een plaatje van de piste.

Het was hier niet zozeer druk op de pistes, als wel op de parkeerplaats. Wie laat komt moet er rekening mee houden dat je een aardig stukje moet lopen!
Omdat wij tegen 14.00 uur aankwamen hebben we het bordje "Vol" bij de ingang van de parkeerplaats genegeerd, en zijn gewoon doorgereden. Er gaan immers ook weer mensen weg, dus er was wel een plekje...

Een aardig skigebied met blauwe en rode pistes, ook geschikt voor beginners. We gaan hier zeker nog eens een dagje naar toe! Opmerkelijk: mensen met kinderwagens, campingstoeltjes etc. op de piste! (Foto onder).

's Avonds in Oberstdorf lekker uit eten, we zijn tenslotte vandaag 30 jaar getrouwd!

Maandag 28 december

Dat vroeg opstaan begint al een beetje gewoonte te worden, dus vandaag nog maar een keer!
We willen naar Kempten, beetje winkelen, en tegelijkertijd skiën op een piste daar in de buurt. Iets van 40km bij ons vandaan, Femma's broer Eef had erover gelezen op de website Snowplaza. Zou ook nog één van de goedkoopste pistes van Duitsland zijn!

Zogezegd zo gedaan, om 08.20 uur zaten we in de auto en rond 09.00 uur hadden we de Schwärzenlifte-piste gevonden.
Het zag er goed uit, hoewel een beetje "Winterberg-achtig": korte pistes met sleepliften. Maar alles draaide, het was nog heel rustig en inderdaad goedkoop: € 13,00 per persoon voor een dagkaart.

We hebben uiteindelijk zo'n 4 uurtjes geskied, en het ging heerlijk! Kort, maar toch redelijk steil, waardoor hoge snelheden mogelijk zijn. In totaal 4 sleepliften en mooie, brede pistes, goede sneeuw.

Iets na tweeën parkeren we de auto in het centrum van Kempten waar we nog een paar uurtjes rondlopen. Op het terras van een Italiaans koffiewinkeltje drinken we heerlijke koffie met Panettone, Italiaanse cake.

Om een uur of vier verlaten we Kempten, gauw weer terug naar Oberstdorf! We hebben om 17.00 uur afgesproken met een groep 'camperaars' in Restaurant "Am Platzl" en hebben og net tijd om ons om te kleden, de auto thuis te laten en naar het restaurant te wandelen.

Zo sluiten we deze dag af met een gezellig etentje met zijn allen. Het is een soort afscheids-etentje: er gaan morgen drie campers terug naar huis...

Met Jan en Simonne, die nog blijven, gaan we woensdag een dagje geocachen, net als afgelopen jaar!

Lees verder op de volgende dagen...

 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys