Kerst in Oberstdorf 2009/2010
Femma en Aloys - van 17 december t/m 2 januari 2010


Terug!

Waar we waren

2009
Donderdag 17 dec
Vrijdag 18 dec
Zaterdag 19 dec

Maandag 21 dec
Woensdag 23 dec
Vrijdag 25 dec
Zondag 27 dec

Dinsdag 29 dec
Donderdag 31 dec
Zaterdag 2 jan
Woensdag 23 december

Het heeft vannacht geregend en het dooit. De warme föhnwind van over de bergen zorgt ervoor dat het hier overdag nu tot wel 6 graden boven nul is. Lekker weer, wanneer ook de zon er bij schijnt, maar niet goed voor de sneeuw...
Dus beetje uitslapen, lekker landerig ontbijten, en tegen half twaalf "de stad in", lopend het dorp in eigenlijk.

Van hier naar de camperplaats is ca. 800 meter, die steken we diagonaal over en dan zijn we ook vrijwel in het centrum. Jan en Simonne waren weg, naar de Breitachklamm met een hele groep, maar we hebben nog even met Henk staan te praten die net zijn toilettank had geleegd. De leukere karweitjes voor de camperbezitter ;-)

Een grote sportzaak had skihelmen in de aanbieding. Helaas niet in mijn maat (ca. 64cm) maar wel in Femma's maat. Ondanks de aantrekkelijke aanbieding (nu van € 69,95 voor € 34,95) wilde ze 'm niet hebben. Maar wel even op de foto, met helm!

En koffie drinken, en winkels in en uit, het was al 5 uur toen we weer thuis waren! En omdat Femma vandaag meer foto's heeft gemaakt dan ik, hierbij een kleine collectie waar ik op sta... Wel even de eerste aanklikken natuurlijk, en daarna op "Next"!

We zijn heel laat naar bed gegaan vandaag, het was al tegen twee uur. Dus morgen maar wat uitslapen.

Donderdag 24 december

Vanochtend rond 08.00 uur was ik eruit, het is nu 10 voor negen en Femma slaapt nog.
We moeten straks boodschappen gaan doen voor de komende dagen. De koffie pruttelt, ik zal Femma maar eens gaan wekken...

Tegen tienen erop uit, met de auto. Eerst naar de V-Markt, buiten Oberstdorf, waar je de auto ondergronds parkeert en met de lift in de supermarkt binnenkomt. Dan naar de bakker bij de Norma, voor overheerlijk bruinbrood én een zoete noten'topf'. Wat dat precies is kan ik niet uitleggen, maar lékker!!

Tegen 12 uur zet Femma mij af bij het centrum, ik ga nog even een paar échte biefstukken scoren bij een vakslager en de hele binnenstad (binnendorp?) is voetgangersgebied. Femma gaat vast naar huis met de boodschappen. Kan ik mooi nog een paar kerstcadeautjes kopen!

's Middags, na de lunch krijgen we opeens de geest: we gaan geocachen! Thuis al een aantal opgezocht, daar kunnen we er vast wel een paar van doen. GPS-rugzakje, papieren mee, foto-rugzak en we kunnen: de auto in richting Rubi.
In de buurt van de cache aangekomen parkeren we de auto en gaan aan de wandel. Het is niet ver, op een hoog punt boven het dal vinden we onze eerste geocache: Aussichtsbank GC1HQQZ.

We wandelen terug naar de auto, klaar voor onze tweede cache. Die ligt ca. 4km verderop, in een bos langs een klein stuwmeer. We parkeren de auto en moeten eerst weer een stukje wandelen. Onderweg kruist een eenkhoorntje ons pad, ik zie nog net kans 'm op de foto te zetten.

Ook deze cache snel gevonden in een wat rommelige helling met veel mos, losse stenen en holletjes. Er zou een geocoin in zitten, maar helaas: die is er een paar dagen voor ons al uitgehaald. De tweede geocache heet Auwaldsee GC20P4C.

Hierna wandelen we terug naar de auto, en gaan richting 'huis'. Het is tegen vieren, en het begint al wat schemerig te worden.
Thuis staat een lekker wit wijntje koud, en gaan we kaas-fonduen. Het is per slot van rekening "Heiligenabend"...

We wensen iedereen een hele fijne kerst!


Lees verder op de volgende dagen...

 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys