Kerst in Oberstdorf 2009/2010
Femma en Aloys - van 17 december t/m 2 januari 2010


Terug!

Waar we waren

2009
Donderdag 17 dec
Vrijdag 18 dec
Zaterdag 19 dec

Maandag 21 dec
Woensdag 23 dec
Vrijdag 25 dec
Zondag 27 dec

Dinsdag 29 dec
Donderdag 31 dec
Zaterdag 2 jan
Zaterdag 19 december

Vandaag een beetje uitslapen, lekker rustig ontbijten en dan naar de camperplaats. We gaan op de koffie bij Jan en Simonne en Henk en Wieke, de Aldi-pakketjes afleveren. We hebben afgesproken om 11.00 uur, bij de koffie.
Wij trekken onze ski-kleren vast aan, want we willen daarna nog een poosje gaan skiën op de Parsenn in het KleinWalsertal.

Het is erg gezellig op de camperplaats, dus het is al na twee uur wanneer we richting Parsenn gaan.

Het is zwaar bewolkt, en zo nu en dan sneeuwt het. We zijn om 15.00 uur bij de piste wanneer blijkt dat ze geen puntenkaarten meer verkopen.
We kunnen kiezen voor een "enkele reis" (€ 5,50 p.p.) of een 2-urenkaart voor € 15,00 p.p. Omdat de liften er al om 16.00 uur mee ophouden, besluiten we dat laatste niet te doen. We houden het bij één afdaling, dan terug naar de auto. We gaan nog even bij het enkele kilkometers verderop gelegen Ifen kijken!

"Thuis" gekomen nemen we een lekker glaasje wijn, maken een fijne kip-kerrie met rijst en kijken 's avonds naar van huis meegenomen DVD's. We hebben zo'n klein portable DVD-spelertje aangesloten op de televisie.

Zondag 20 december

De zondag begint met prachtig weer: -15 graden, maar mét zon en een strakblauwe lucht.
De plannen voor vandaag: niet skiën (de eerste ski-zondag, het wordt beredruk met dagjesmensen!) maar wat werkzaamheden/studie achter de laptop én een paar uurtjes wandelend het dorp in, via de camperplaats.
Zo gezegd zo gedaan, bijgaand een paar foto's.

Op de camperplaats liggen Jan en Simonne heerlijk in het zonnetje!

Na een fijne kop koffie met apfelstrudel en ijs in het centrum weer teruggewandeld naar huis, dit weblog in elkaar draaien!
We sluiten af met nog een sfeerplaatje van de camperplaats.

Lees verder op de volgende dagen...

 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys