Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Zondag 30 december

Het sneeuwt! Na wekenlang zon en strakblauwe luchten heeft het vannacht gesneeuwd, zoals voorspeld. En het sneeuwt nog steeds. Prachtig vind ik dat, hoewel de Oostenrijkers zélf daar anders over denken. "Slecht weer vandaag", mopperen ze ;-)
De webcam-foto hiernaast is van 08.15 uur, klik er even op voor een actueel plaatje.

De website kleinwalsertal.com meldt:
"Das schöne und ruhige Winterwetter ist vorerst einmal zu Ende gegangen. Eine richtiggehende Schlechtwetterphase kommt aber nicht auf uns zu. Das Wetter bleibt jedoch über den Jahreswechsel hinweg leicht wechselhaft. Letzte unergiebige Schneeschauer entlang der Berge klingen aber noch zu Sylvester ab. Das neue Jahr beginnt recht sonnig, aber auch sehr kalt. Zur Wochenmitte steigen aber die Temperaturen bereits wieder an. Es etabliert sich eine föhnig-milde Südströmung. Mitgeführte Wolkenfelder bleiben dabei harmlos."
Vrij vertaald: het blijft sneeuwen tot oudejaarsavond, het nieuwe jaar begint zonnig én koud, maar in de loop van week wordt het wat warmer. Perfect dus!

Voor het verkeer minder leuk: deze auto slaagt er, ondanks zijn winterbanden, niet in om onze straat in te komen. Vier man sterk wordt de auto omhoogedrukt. Zo nu en dan gaan er ook auto's naar beneden, maar tot nu toe is er nog geen blikschade.

Het is nu 09.20 uur, tijd voor een ontbijt.
De koffie heb ik al aangezet. Tot later!


Het vervolg: rond 11.30 uur verlaten we het appartement om te gaan skiën. Een goed moment: tegen twaalven wordt het een stuk rustiger op de pistes. Veel mensen zoeken het teras op om wat te eten, en ook de skischolen houden pauze tot 13.00 uur of tot 13.30 uur.
De foto hiernaast is dan ook genomen ná half twee, toen wij het terras opzochten om wat te drinken. Witbier voor mij, jagerthee voor Femma.

Ondanks de zware bewolking en sneeuwval in de nacht en de vroege ochtend, werd het toch nog een prachtige dag met (zo nu en dan) volop zon.

De piste was ook een stuk opgeknapt: na twee weken skiën op dezelfde sneeuw waren vooral de wat steilere delen van de piste hard geworden, een beetje ijzig. Met zo'n 10 tot 20cm 'neuschnee' voelt dat weer heel anders aan. We hebben dan ook lekker doorgeskied tot na vieren, rond half vijf zaten we thuis aan een glas wijn!
Femma heeft gefilmd met de kleine Canon Ixus, de digitale fotocamera. Ik moet het nog bewerken, dat komt er nog aan.

Lees verder op de volgende dagen...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys