Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Zaterdag 29 december

Femma wil graag wat winkelen, dus we zijn vandaag naar Oberstdorf. Aangekomen in Oberstdorf gaat Femma haar eigen gang, ik heb de GPS meegenomen en mijn camera en wil wat fotograferen en een cache zoeken in Oberstdorf. Het is een zogenaamde nano-cache, en nano is kleiner dan micro. Een héél kleintje dus.

De coördinaten heb ik van internet, dus er naar toe lopen is geen probleem: zo'n 800 meter hemelsbreed vanaf de parkeerplaats. Maar dan... Ik zoek dus iets kleins "onder een dakrand aan de rechterkant", dat is de hint die ook internet was te lezen. In een straat met veel wandelaars sta ik de dakrand van een garage-blokje te onderzoeken. Dat valt wel een beetje op. En ik vind niets: er zijn houten balken, een dakgoot, plankjes. Met mijn hand probeer ik achter randjes en plankjes te voelen, zonder resultaat.

Tot ik iets zie! Een metalen dingetje, zo groot als mijn pinknagel, zit tegen een metalen strip die de dakgoot op zijn plaats houdt. Ik pak het tussen duim en vingers, het lijkt een magneetje. Alleen maar een magneetje? Heeft de cache hier soms aan vast gezeten? Ik bekijk het ding aandachtig, en zie een heel dun lijntje. Ik probeer het uit elkaar te trekken, zonder resultaat. Tot ik eraan ga draaien! Het blijkt een minuscuul containertje, met schroefdraad. En... hoe is het mogelijk, er zit een logrolletje in! Ik heb 'm op het achterluik van een auto gelegd, met mijn leesbril, om er een foto van te maken (foto hieronder, links). Er is ook een grotere foto, mét het door mij ingevulde logrolletje, in het Camperforum.

Hierna ben ik naar de landingsplaats van de paragliders gewandeld, waar ik de middelste foto heb gemaakt van een perfecte landing. Daarna Femma getroffen in de Weststrasse, waar we koffie hebben gedronken.
Na de koffie gaat zij verder door de Nebelhornstrasse, ik loop een rondje over de camperplaats en tref (van het forum) Jan en Simonne en 'Marmisaro' met vrouw en dochter (foto hierboven rechts).

Wanneer ik Femma weer teruggevonden heb kopen we nog wat lekkers in een specialiteitenwinkeltje (foto). Gelukkig is ook de supermarkt nog open en daarna gaan we met de boodschappen weer naar 'huis', 10km verder in buurland Oostenrijk.
Het is nu al weer 18.15 uur, we gaan direct uit eten bij Jochem, de buurman. Tot morgen!

Een sfeerplaatje uit Oberstdorf:

Lees verder op de volgende dagen...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys