Kerst in Oberstdorf 2006/2007
Femma en Aloys - van 22 december t/m 6 januari 2007



Terug!

2006
Vrijdag 22 dec
Zondag 24 dec

Maandag 25 dec
Woensdag 27 dec
Vrijdag 29 dec
Zondag 31 dec

Dinsdag 2 jan
Woensdag 3 jan
Donderdag 4 jan

Extra's

Filmpjes

Vrijdag 29 december

Zo, ik zit hier alweer een uurtje. Het is nu zaterdagochtend 08.30 uur, de koffie loopt.
Sinds donderdag waren we onze internet-verbinding kwijt. Problemen met de draadloze router bij de verhuurder op de begane grond. Maar dat probleem is inmiddels opgelost, dus ben ik nu druk met een inhaalslag...

Gisteren, vrijdag dus, zijn Eef en Geertje met de kinderen naar de Söllereck geweest.
Femma en Aloys waren met de auto naar Nesselwang, ca. 40km van Oberstdorf. Op bezoek bij collega Wiebe en zijn vrouw Hettie en hun meegereisde zoons en dochter.

Op de foto hiernaast zitten we, na een mooie wandeling, op het terras onderaan de piste van Nesselwang.

Rond 18.00 uur waren we terug en hadden Eef en Geertje zoveel spaghettisaus overgehouden dat wij alleen even wat pasta hoefden te koken!
En, nog wat minder leuk nieuws: Eef is hard onderuitgegaan met zijn snowboard en heeft een rugspier verrekt. Hij gaat het de komende dagen wat rustiger aandoen...

Zaterdag 30 december

Vandaag eerst maar eens wat inkopen doen voor de komende dagen. Het is een drukke dag in Oberstdorf vanwege het skischansspringen, we komen zelfs op de Duitse TV: zie het stukje op de pagina Waar?

Femma en ik doen boodschappen bij de V-Markt, net buiten het stadje. Er staat een file, de stad in. Allemaal bezoekers voor het schansspringen, er passen ruim 15.000 mensen in het stadion. Bij de supermarkt is het gelukkig niet zo druk.

Na de inkopen rijden we door richting Balderschwang over de Riedbergpas (kaartje), een ritje van ca. 20 km. We kijken even bij de pistes daar, maar die liggen er niet echt beter of mooier bij dan in Oberstdorf. De foto rechts is de actuele situatie, dankzij de webcam.

Rond 14.00 uur zijn we weer thuis, even de boodschappen opruimen en kijken hoe het met Eef is. Die gaat al wat beter, er zit vooruitgang in! We drinken koffie samen, daarna gaan Femma en ik nog even te voet Oberstdorf in.
Iedereen zit schijnbaar in het stadion, het centrum is redelijk rustig. Een aantal winkels zijn al gesloten op deze laatste zaterdagmiddag van het jaar, maar er zijn er ook nog genoeg geopend.

Na het eten nemen we een grote pot koffie mee naar boven, de koffiemachine van Eef en Geertje loopt tergend traag door, die van ons supersnel. Op de foto vader en zoon, beiden aan het pokeren op hun mobiele telefoon/zakcomputer...

Tegen elf uur zoeken we ons bed op, morgen is er weer een dag!

Lees verder op de volgende dagen...  


© 2002 - 2007: Femma & Aloys