Wintervakantie 2005/2006
Femma en Aloys - van 23 dec. t/m 2 jan. 2006



Terug!

2005
Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec
Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec
Maandag 2 jan

Zaterdag 31 december

Zaterdagochtend 10.30 uur, het is nu +2 in plaats van -16, en het is gestopt met regenen. Wat een contrast met gisteren! Gelukkig klaart het op.

We zijn vandaag in Oberstdorf gebleven. Het was prachtig weer, hoewel veel te warm; in de loop van de middag liep de temperatuur op tot +10 graden, dus warmer dan in Nederland. We hebben wat gewinkeld en koffie met Amaretto gedronken in het sjieke Café Am Kuhrpark.

Rond 15.00 uur waren we terug in het appartement. Beetje lezen en luieren, eten maken, en met een hapje en een drankje wachten tot het 2006 wordt.
De (Nederlandse) TV was niet veel aan, maar we hadden nu wel mooi even de tijd om de meegebrachte stapel Volkskrant-bijlages en Elseviers uit te lezen. Die hoeven niet meer mee terug, die kunnen hier bij het oud papier!

We zijn overigens niet naar buiten geweest: het vuurwerk afsteken in Oberstdorf vond plaats in de stromende regen...

Zondag 1 januari

We wensen iedereen een gezond en
een zeer voorspoedig 2006!
Het heeft de hele nacht doorgeregend. Nu, rond 08.30 uur 's ochtends, regent het nog steeds, alleen niet zo hard meer. De buitenthermometer op het balkon geeft ca. +1 aan. De dichte bewolking hangt laag over het dal, bergtoppen zijn nergens te zien. Maar de koffie smaakt er niet minder om.

Terwijl ik dit schrijf valt me opeens op dat de laatste regen aarzelend is overgegaan in sneeuw. Op de hellingen zie ik dat pakweg 100 meter boven het dorp de dennebomen wit zijn, en niet donkergroen. Ik maak er even een foto van, met de Minolta.

Het sneeuwt weer. En het is blijven sneeuwen, tot we op de Parsenn-piste waren om een laatste dagje te skiën. Van die typische sneeuw-bewolking.

Later klaarde het op, begon de zon te schijnen en werd het zowaar nog een heel aardige dag met temperaturen van rond het vriespunt. In café Walserblick, aan de piste, dronken we nog een laatste 'koffie met schnapps' met Bernd, de excentriek besnorde cafébaas.

Hier zit Femma aan haar laatste Jagerthee, met de beruchte Bildzeitung. Vorg jaar had Bernd ook elke ochtend een Nederlandse krant, maar die wordt meestal al vroeg door de klanten meegenomen...

Na een hartelijk afscheid van Bernd ('tot december!') gingen we voor het laatst naar beneden, terug naar Oberstdorf.

En daar zit ik nu, voor het laatst achter de laptop. "Ben je al klaar?" vraagt Femma. We moeten eten maken, opruimen en inpakken. Morgenvroeg gaan we naar huis... Ik zal dit gauw op internet zetten. Het is 17.10 uur.

Lees verder op de volgende dagen...  


© 2005/2006 - Femma & Aloys