Wintervakantie 2005/2006
Femma en Aloys - van 23 dec. t/m 2 jan. 2006



Terug!

2005
Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec
Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec
Maandag 2 jan

Donderdag 29 december

We zijn op tijd opgestaan en na het ontbijt vertrokken naar de Parsenn-piste. De bedoeling: 's ochtends skiën, 's middags Oberstdorf in. De ochtend liep uiteindelijk wat uit, het werd onverwacht zonnig weer, hoewel, met 8 graden onder nul wel fris... De sneeuw op de piste was echter fantastisch, en we vlogen erover.

Voor in de middag waren we terug in Oberstdorf. Femma winkelen, ik even op de camperplaats kijken. Ik kwam het Belgische stel met hun hond Laika nog tegen. Er stonden zeker wel 10 Nederlandse campers, maar iedereen was weg, niemand 'thuis'.

Op de terugweg ben ik nog langs het skispring-stadion gelopen, om 16.30 uur begon daar de wedstrijd. Dat is wel laat, maar het schijnt dat de Duitse RTL, die de rechten van die wedstrijden heeft gekocht, om die tijd meer kijkers verwacht...

Op de foto de enorme skischans rond 16.00 uur. Meer dan 10.000 mensen in het stadion wachtten op de wedstrijd. Toen ik de foto nam passeerde net de kabine van de Nebelhornbaan, op weg naar boven.



Van hieruit ook nog even door het centrum gelopen, langs de kerstboom op de Marktplaats. Op de foto links zie je 'm ook eens van de achterkant (de webcam laat de voorkant zien).

Ik had met Femma afgesproken dat ik er om 17.00 uur weer zou zijn, dus het werd tijd om terug te gaan. Nog even via de ambachtelijke dorpsslager, een paar fijne biefstukken scoren, en dan "naar huis"!

Vrijdag 30 december

De planning: de weersverwachting is uitstekend, dus vroeg op en dan naar Ifen, in Oostenrijk. Een dagje skiën in het hooggebergte, boven de boomgrens! Zie dinsdag 4 januari 2005 of dinsdag 30 december 2003.

Een goed begin is het halve... Maar dat zat er dus niet in. Wij extra vroeg opgestaan, om 08.45 uur vertrekkensklaar, wil de auto niet starten. Ik had er al een voorgevoel van, de afgelopen dagen startte de motor vlot maar nét niet vlot genoeg. Zo'n ochtend met 16 graden onder nul, dat is dan de genadeklap voor de accu. Wat nu?

We zijn samen naar de nabijgelegen VW-dealer gewandeld, waar ze ons onmiddelijk hun A-team met bus ter beschikking stelden! Met die bus terug naar het appartement, bus ernaast parkeren en startkabels eraan. Starten maar! Daarna terug naar de VW-garage voor de inbouw van een nieuwe accu.

Het A-team kostte, 2 man sterk inclusief busritje en de inbouw van de nieuwe accu, € 27,00. Een koopje. Plus de prijs van de nieuwe accu natuurlijk.
Een uurtje later dan gepland waren we dan toch op weg!

En Ifen was als vanouds. Het uitzicht, de mooie pistes. De "Gleitweg ins Tal", door het bos. En natuurlijk mooi weer, strak blauwe hemel, anders gaan we er ook niet heen.

Wel koud, deze keer: tussen de 10 en 20 graden onder nul. Vooral koud tijdens het laatste stukje van de lift naar boven, waar de wind vrij spel heeft, boven de boomgrens. Skiën op het dak van de wereld!

Pas tegen 17.00 uur gingen we weer met de auto richting Oberstdorf. Een mooie dag!

Lees verder op de volgende dagen...  


© 2005 - Femma & Aloys