Wintervakantie 2004/2005
Femma en Aloys - van 23 dec. t/m 8 jan. 2005



Terug!

2004
Vrijdag 24 dec
Zondag 26 dec
Dinsdag 28 dec
Vrijdag 31 dec
Maandag 3 jan
Donderdag 6 jan


Woensdag 29 december 2004

Het is gisteravond begonnen met sneeuwen en het heeft de hele nacht doorgesneeuwd. Dus als we de volgende ochtend (tegen de middag) de auto weer willen gebruiken moeten we 'm eerst een beetje uitgraven!
En dat ondanks dat 'ie half onder dak staat...

Met de auto naar de Oostenrijkse Parsenn-piste in het Klein Walsertal, Oostenrijk. Een kwartiertje rijden (15 km) van ons appartement.
Lekker geskied maar weinig foto's gemaakt. Het bleef de hele dag zwaar bewolkt met zo nu en dan wat lichte sneeuw. Niets bijzonders te melden.

Donderdag 30 december 2004

Vandaag eens iets nieuws! Op de lokale omroep "TV Algau" zagen we reclame voor een skigebiedje op 7 km van Oberstdorf, de Hörnerbahn. Een stukje naar het noorden, die kant gaan we nooit op, daar wachten we meestal mee tot het tijd is om weer naar huis te gaan ;-)

Het belooft een prachtige, zonnige dag te worden dus vroeg vertrokken. Desondanks was het al behoorlijk druk op de parkeerplaats van de Hörnerbahn.

We kopen een dagkaart voor € 24,50 per persoon en gaan met de kabelbaan naar boven. Eerst naar het Mittelstation, vandaar meteen door naar het Bergstation op de top.

Het uitzicht boven is prachtig, de pistes hier en daar pittig: er moet gewerkt worden! De blauwe pistes zijn duidelijk wat roder dan we gewend zijn... ;-)
Gelukkig hebben we in Lermoos al wat "rode" training gehad!

Wat het ook niet eenvoudiger maakt is natuurlijk de drukte op de pistes.
Door het mooie weer is het een topdag; er zijn veel dagjesmensen vanuit geheel Zuid-Duitsland naar de Alpen gekomen.

De foto rechts is gemaakt tijdens een korte pauze voor een mok koffie, rond een uur of elf. Gelijk even een sms'je verstuurd naar de familie in Lermoos.

Rond een uur of half vier hadden we het wel gezien, moe maar voldaan richting auto. We gaan terug naar Oberstdorf en straks lekker uit eten!

Vrijdag 31 december 2004

Vandaag geen foto's, alleen video.
Uitgeslapen, boodschappen gedaan voor 3 dagen (morgen nieuwjaarsdag) en rond de middag vertrokken naar de Parsenn-piste.

Ook vandaag prachtig weer, en wat blijkt: na een wat zwaardere dag op de Hörnerbahn is de Parsenn pure fun: we racen naar beneden, achter elkaar aan en proberen elkaar slinks in te halen! Onze beste dag tot nu toe.
We gaan door tot het 16.00 uur is en de lift er mee ophoudt. Dat was leuk!!

's avonds blijken de spieren er wat anders over te denken; met spierpijn in de bovenbenen en een stramme rug brengen we de oudejaarsavond door. Maar een mooie dag was het!

Iedereen een gezond en voorspoedig 2005!

Lees verder op de volgende dag...

 


© 2005 - Femma & Aloys